overlay1
menupicture

                           IJsclub Driehuizen                      logo

Home Nieuws Zomer Winter Historie Eilandspoldertocht Contact

 IJsclub Driehuizen

Oprichting 1 october 1903

 

IJsclub Driehuizen is een van de oudste clubs van het dorp en heeft sinds jaar en dag een actief bestaan. Als er in de winter geen activiteiten zijn organiseert de club een zomeractiviteit. In het verleden is op deze wijze de “Brug tot Brug” zwemmarathon gehouden en wordt er meegewerkt aan de “Eilandpolderwandel- en fietstocht”.

 

IJsbaan

De ijsbaan van de ijsclub is bij winterse omstandigheden gesitueerd op de Ringvaart in de kom van het dorp.

Vanaf 1976 heeft de ijsclub een eigen ijsbaan op het “Klavertjesveld”. Dit speelveld,  geschonken aan het dorp door de Familie Klaver, wordt in  samenwerking met de Driehuizer Gemeenschap gebruikt. Dit veld wordt ’s winters onder water gezet en gebruikt voor het organiseren van diverse winteractiviteiten voor onze leden. Een prachtige ijsbaanverlichting wordt geplaatst en de ijstent wordt neergezet met hierin een heuse  “Koek en Zopie”.

 

Activiteiten:

De basisschooljeugd heeft traditioneel als eerste toegang tot de ijsbaan . Voor hen worden diverse ijsactiviteiten georganiseerd, zoals: kortebaan wedstrijden, sneeuwpop aankleden voor de kleuters, hardrijden met vlaggetjes in de stoof plaatsen, ijshockey en een mini-marathonwedstrijd via de Melksloot en de Leij.

Voor de volwassenen priksleewedstrijden, curling, fakkeloptocht en kortebaanwedstrijden op de Ringvaart.

IJsclub Driehuizen werkt via de Eilandspolderkring samen met 6 andere ijsverenigingen in de omtrek aan de organisatie van Nederlands best  bezochte schaatsevenement de  “Eilandspoldertoertocht”.

Bij tijden van een zeer strenge winter maakt de IJsclub ook deel uit van de organisatie van de “Noordhollandtocht” van 200 km.

 

 

footer